Rukapalvelu

MISTÄ ALOITAMME? 

Oppaamme ottavat teidät vastaan Safaritalolla Rukan kävelykylän keskustassa (os. Rukankyläntie 13). 

VARUSTEET 

Tarjoamme tarvittavat varusteet ohjelman mukaan. Talvella käytämme kelkkailuhaalareita, talvikenkiä, käsineitä ja pipoa/kypärää. Kesällä esimerkiksi koskenlaskuun tarvitaan sadeasu, kumisaappaat, koskenlaskuliivit ja kypärä. Suosittelemme käyttämään omia urheiluun soveltuvia vaatteita ohjelmissamme. Patikointiohjelmiin suosittelemme tukevia kenkiä. Kerromme mielellämme lisää sopivasta pukeutumisesta. 

MOOTTORIAJONEUVOILLA AJAMINEN 

Moottorikelkalla ajaminen alkoholin vaikutuksen alaisena on kiellettyä. Moottoriajoneuvot ovat liikennekäyttöön rekisteröityjä. Ajamiseen vaaditaan vähintään T-luokan ajokortti. Ajamme yleisillä tie- ja kelkkareittiosuuksilla. 

LAPSET JA RASKAANA OLEVAT 

Jokaisen ohjelman kuvauksessa kerrotaan osallistumisen alaikäraja. Moottorikelkan kyydissä matkustavan tulee olla vähintään 140 cm pitkä ja jalkojen tulee yltää tukevasti astinlaudoille. Koskenlaskuseikkailu perhereitillä vaatii vähintään 5 vuoden ikää. Isoilla koskilla seikkailuun vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä, sekä perustason uimataito. Raskaana oleville emme suosittele koskikelluntaa tai husky/poroajelua. Raskaana olevat eivät voi osallistua moottorikelkka- ja koskenlaskuohjelmiimme, sillä ajon aikana syntyvä tärinä ja pakokaasut voivat olla haitallisia sikiölle. 

RUOKAILUT 

Ohjelmakuvauksista käy ilmi mitä ruokailuja ohjelmamme sisältävät. Ilmoitathan mahdolliset allergiat ja ruokavaliot tilausvaiheessa, tai viimeistään päivää ennen ohjelmaa. 

OHJELMIEN VAATIVUUSTASO 

Ohjelmakuvauksissa on määritelty kunkin ohjelman vaikeustaso. Helpot ohjelmat sopivat monenlaisille osallistujille, eivätkä ne vaadi erityistä osaamista tai fyysistä kuntoa. Keskitason ohjelmat sen sijaan vaativat jo kohtuullista fyysistä kuntoa ja/tai ajotaitoja. Kaikissa ohjelmissa on tärkeää kuunnella tarkkaan oppaan neuvoja ja pystyä toimimaan niiden mukaisesti.