Rukapalvelu

Kuusamon luonto kutsuu elämyksenjanoisia. Kysy meiltä majoituksesta, elämyksistä ja palveluista villin luonnon äärellä, niin toteutamme haaveesi.

Haluamme inspiroida lomasuunnitelmiasi kotimaassa ja luoda sinulle ja läheisillesi unohtumattomia elämyksiä Ruka-Kuusamon alueella. Tältä sivulta löydät tietoa alueen luonnosta ja nähtävyyksistä, sekä parhaat vinkkimme seikkailujasi varten!

Oulangan Kansallispuisto – portti lukemattomiin elämyksiin

Vuonna 1956 perustettu Oulangan kansallispuisto sijaitsee Kuusamon-Sallan ylänköalueella, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien liittymäkohdassa. Kansallispuiston perustamisen tarkoitus on alueen alkuperäisen luonnon säilyttäminen sekä tutkimus-, opetus ja virkistysmahdollisuuksien tarjoaminen.

Kansallispuiston pinta-ala on 270 km² ja se rajoittuu idässä Venäjän puolelle vuonna 1992 perustettuun Paanajärven kansallispuistoon. Vuodesta 1992 ovat Oulangan ja Paanajärven kansallispuistot olleet tiiviissä yhteistyössä keskenään.

Oulangan ja Paanajärven kansallispuistoalueet ovat ainutlaatuinen luontokokonaisuus, jotka Fennoskandiassa muodostavat havumetsävaltaisen taigavyöhykkeen. Täällä idän ja lännen luonto kohtaavat poikkeuksellisella tavalla ja alueen lajirikkaus ja luontotyyppien runsaus onkin aivan omaa luokkaansa.

Ei ole ihme, että Oulangan kansallispuiston huikeat maisemat kiehtovat retkeilijöitä, harrastajia ja tutkijoita vuosi vuodelta entistä vahvemmin.

Koe kiinnostava ja kaunis Karhunkierros

Suomen tunnetuin, suosituin ja legendaarisin vaellusreitti, 80 km mittainen Karhunkierros, vie vaeltajan Oulangan kansallispuiston kiistatta upeimpiin maisemiin. Vaellusreittinä Karhunkierros tarjoaa vaeltajalle kosolti silmänruokaa, kiehtovia kilometrejä ja elämyksiä syvistä kanjoneista vaarojen huippuihin.

Monipuolinen Karhunkierros sopii kohteena myös päiväretkeilyyn sen lyhyiden reittivaihtoehtojen ja suosittujen maisemien äärelle vievien retkeilypolkujen ansiosta. Karhunkierros on osittain myös melottavissa kuvankaunista Oulankajokea pitkin. Kitkajoen vauhdikkaat kuohut ja könkäätkin tarjoavat seikkailunhaluisille vauhtia.

Karhunkierros sopii vaeltajan ensimmäiseksi pitkäksi vaelluselämykseksi ja päiväretkeilijän loputtomaksi elämyskohteeksi. Karhunkierros on koettava vähintään kerran elämässä!

Karhunkierros-reitin lähtöpisteet ja reittiosuudet

 

Hautajärvi

Ristikallion lähtöpiste

Oulangan luontokeskus

Juuma

Ruka

Karhunkierros 82 km

Reitin pituus:

Reittimerkinnät:

Lähtöpaikat:

Reittikuvaus:

Nähtävyydet:

Ristikallion reitti

Reitin pituus:

Reittimerkinnät:

Lähtöpaikat:

Reittikuvaus:

Nähtävyydet:

Pieni Karhunkierros

Reitin pituus:

Reittimerkinnät:

Lähtöpaikat:

Reittikuvaus:

Nähtävyydet:

Keroharjun reitti

Reitin pituus:

Reittimerkinnät:

Lähtöpaikat:

Reittikuvaus:

Nähtävyydet: