Rukapalvelu

Torstai 20.6.2024

Klo 19 – Koivujen pystytys juhannuksen kunniaksi.
Pystytämme yhdessä talkoovoimin peräti 300 koivua Rukan kylässä. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan talkoisiin ja Zonessa tarjotaan talkooväelle makkaraa ja juomaa.

Ravintola Zone auki aina klo 04 asti.

 

Perjantai 21.6.2024 Juhannusaatto

 

Klo 14 – Juhannuskaraoke Ravintola Zonessa

Klo 18 – Lipunnosto ja lippulaulu Rukapalvelun Safaritalon edessä Rukan kylässä.
Sytytämme myös perinteisen juhannuskokon Kaltiolammen rantaan, jos sää sallii.

Illalla Ravintola Zonessa livemusiikkia, esiintyjät tarkentuvat myöhemmin.

Lipunmyynti alkaa ovella klo 19. Keikkaliput voit myös ostaa ennakkoon Ravintola Zonen lippukaupasta. Lipun hinta sisältää eteispalvelumaksun. Ennakkoon Zonesta ostamalla 3€:n alennus.

Lauantai 22.6.2024 Juhannuspäivä

Klo 12 – Juhannuskaraoke Ravintola Zonessa

klo 14 Päivätanssit

Illalla Ravintola Zonessa livemusiikkia, esiintyjät tarkentuvat myöhemmin. Bileet jatkuvat Zonessa aina klo 04 saakka.

Lipunmyynti alkaa ovella klo 19. Show time klo 23.30. Keikkaliput voit myös ostaa ennakkoon Ravintola Zonen lippukaupasta. Lipun hinta sisältää eteispalvelumaksun. Ennakkoon Zonesta ostamalla 3€:n alennus.

Rukan aito juhannus, perinne jo 100 vuotta


Aikoinaan ympäristön tuntureiden haltijat kokoontuivat Rukalle juhannuksen aikaan ja pitivät tanssit. Tästä aiheutui maanjäristys joka pudotti valtavia kivenlohkareita Juhannuskalliosta. Nämä kivet ovat siellä vieläkin muistoina tästä alkusysäyksestä.

Kova jyrinä houkutteli paikalle nuorisoa jotka piilosta seurasivat tätä ihmeellistä näytöstä. Tulevina vuosina nuoret alkoivat pitämään näitä juhlia itse, tuoden ruuat ja juomat ylös tunturiin. Heti ensimmäisten kertojen jälkeen alettiin tekemään tanssilavaa, jonka valmistuttua Juhannuskalliolla tanssittiin kaksi päivää keskiyön auringosta nauttien. Juhlien saadessa yhä enemmän suosiota siirrettiin lava alemmalle tasolle, itse Juhannuskallion alle, koska huomattiin että tila loppuu ja herkkä luonto kuluu.

Ajan kuluessa tehtiin toinenkin lava, toisella nautittiin perinteisemmästä menosta ja toisessa soi rokki. Juhlien kasvaessa se oli hyvä tulonlähde paikalliselle urheiluseuralle. Parhaimmillaan yleisöä oli n. 15000 ja tapahtuma oli maankuulu. Sitten muuallakin ,kuten Posiolla, alettiin järjestää vastaavia juhlia ja esiintyjiksi hankittiin aina vaan hinnakkaampia esiintyjiä. Tämä johti tietysti kalliinpiin lippuhintoihin. Kalliit liput ja huonot säät olivat hankala yhdistelmä joinakin vuosina ja tämä johti siihen, että järjestävä urheiluseura ajautui taloudellisiin vaikeuksiin. Saapungin Paulin johdolla ja paikallisten isäntien avustuksella seura saatiin kuitenkin pelastettua. Juhlat jäivät joksikin aikaa tauolle ja vielä toinen yrittäjä niitä muutamana vuonna järjesti.
Vuonna 2001 juhlat siirtyivät nykyiseen Rukan kylään ja siitä asti Rukapalvelu on ollut mukana järjestämässä juhlia.

Kutsummekin kaikki tervetulleiksi nauttimaan Rukan perinteisestä juhannuksesta tänäkin vuonna. Ohjelma on kaikille avoin ja maksuton. Tekemiseen pääse myös itse osallistumaan ja talkoolaisille tarjotaan talkoomakkarat ja juomat Ravintola Zonessa.

Rukapalvelun väki viettää juhannusta Rukan kylän tuntumassa ja toivottaa sinutkin mukaan yhteiseen juhannuksen viettoon!

Rukan Juhannus tehdään yhdessä

Rukan ja Kuusamon alueen laajempaan juhannusohjelmaan pääset tutustumaan Ruka.fi -sivuston tapahtumakalenterista!

Tutustu myös juhannuksen majoitustarjoukseemme ja varaa majoitus Rukan parhaalta paikalta!

Juhannuksen vietossa ja saunomisessa on käytössä kuvassa näkyvä, koivun oksista tehty vasta.