Rukapalvelu

Vuoropäällikkö Mian tie kuljetti monen mutkan kautta Kuusamoon

Simossa syntynyt ja luonnon keskellä kasvanut Mia Mäkinen aloitti työnsä Rukapalvelussa Ravintola Zonen vuoropäällikkönä yrityksen vilkkaimpaan aikaan. Ensimmäiseen työvuoroonsa hän saapui uudeksi vuodeksi 2020, jolloin talo oli tupaten täynnä asiakkaita. Työhön laskeutuminen tapahtui vauhdikkaasti runsaan asiakaskunnan, iloisen tunnelman ja uuden työyhteisön myötä.

Lapsuus Simossa oli rauhallinen ja siksi luonnonläheisen Mian on ollut helppoa kotiutua myös Kuusamoon. Vauhdikas ravintolamaailma vaihtuu vapaa-ajalla patikointiretkiin Kuusamon luonnossa ja kesältä odotetaan myös uusia elämyksiä.

Monipuolinen työ ja aikaa myös itselle

Korona-viruksen pysäyttäessä työt hetkeksi kevättalvella, ehti Mia käydä puolisonsa kanssa retkeilemässä melkein päivittäin, väljästi siellä missä muita ihmisiä ei juurikaan näkynyt.

Suuremmissa kaupungeissakin ennen Kuusamoon muuttamista työskennellyt Mia nauttii työn monipuolisuudesta. Ravintola Zone tarjoaa työympäristönä paljon vaihtelua, eikä kahta samanlaista päivää ole tullut vastaan.

Keväästä lähtien Mia toimii Ravintolapäällikön äitiyslomasijaisena vastaten käytännössä kaikesta Ravintola Zonen toiminnasta suunnitellen työvuorolistoja, hoitaen ravintolan tilauksia, osallistuen myyntiin ja asiakaspalveluun sekä valmistaen ruokia ravintolan grillin puolella.

Parhaimmat hetket työssä ovat silloin kun on kiirettä ja tekemistä riittää. Silloin yhteen hitsautunut työporukka antaa kaikkensa palvellakseen iloista asiakaskuntaa, jonka eteen on hyvin miellyttävää työskennellä. Työ tuntuu tällöin palkitsevalta ja jokainen päivä tuo voitontunnetta, kuvailee Mia.

Korona-aika on tuonut paljon uutta tuttuun työ-ympäristöön

Ravintolan käytäntöjä on avaamisen kynnyksellä käyty uudestaan läpi ja nyt huolehditaan hygieniasta ja asiakkaiden turvallisuudesta erityisellä tarkkuudella.

Buffet-ruokailuja olemme muuttaneet niin, että henkilökunta annostelee lautasannokset asiakkaille, kertoo Mia. Panostamme myös pöytiin tarjoiluun ja kannustamme asiakkaita muistamaan turvavälit toisiin, hän jatkaa.

Vieraita kannustetaan pysymään omissa seurueissaan ravintolassa vieraillessaan ja asiointia on selkeytetty lisäämällä viestintää ravintolan puolella. Palvelun sujuvuudesta on kaiken tämän lisäksi huolehdittu lisäämällä henkilökunnan määrää työvuoroissa.

Kaikille riittää kyllä tilaa normaalisti 340-paikkaisessa ravintolassa. Kesän aikana ravintolan maksimihenkilömäärä on rajattu 100 henkilöön ja terassillekin mahtuu, vakuuttaa Mia.

Tuttu ja välittömän rento tunnelma on läsnä jo heti ravintolaan astuessa, mukaansatempaavan musiikin kantautuessa kaiuttimista ja osaavien karaokelaulajien palattua mikrofonin ääreen.

Pitkän pyhiinvaellusreitin kulkenut Mia on löytänyt kodin Kuusamosta

Mia tuntee olevansa kotona pohjoisessa ja toistaiseksi Kuusamo tarjoaa sopivan tyyssijan arkeen ja työhön. Kuusamon luonto on Mialle tärkein asia arjessa ja hän puhuu lämpimästi myös työn yhteisöllisyydestä. Oman työyhteisön jäseniä yhdistää luonto jollakin tapaa.

Pitkän pyhiinvaellusreitin, Santiago de Compostelan vaeltanut nainen tunsi aikanaan kaipuuta uutta kohtaan. Pitkä puolentoista kuukauden mittainen pyhiinvaellusreissu toi uutta suuntaa elämään, joka Kuusamossa asumisen myötä on vahvistunut.

Ennen Kuusamoon muuttamista kävi Mia avopuolisonsa kanssa tutustumassa Suomen suosituimpiin lukeutuvan Karhunkierroksen vaellusreittiin. Vaelluksen myötä kävi selväksi, että Kuusamon seutu voisi tuntua hyvältä paikalta asua. Reitin varrelle Mia ja hänen puolisonsa tulevat palaamaan nyt kesälläkin. Jo pieni hetki tulilla makkaraa paistaen tuntuu juhlalta.