Retki Paanajärven Kansallispuistoon


Venäjän matkoilla kohtaat koskemattoman erämaaluonnon rauhan, runsaskalaiset joet ja järvet sekä värikkään kulttuurin ja historian.

Kokoa oma ryhmä ja lähde patikomaan haluamanasi ajankohtana. Me hoidamme kaikki matkanjärjestelyt ja opastuksen. Ohjelma räätälöidään ryhmän toiveiden mukaiseksi.

Paanajärven kansallispuisto on perustettu 1992 ja sen pinta-ala on 103 000 hehtaaria. Puiston keskellä oleva Paanajärvi kuuluu maailmaan syvimpiin järviin, enimmäissyvyys on 128 metriä. Puiston joissa ja puroissa on paljon koskia ja vesiputouksia ja puiston alueella oleva Kivakkakoski on vesimäärällään mitattuna yksi Venäjän suurimmista. Toinen kuuluisa koski on Mäntykoski, joka sijaitsee Paanajärveen laskevassa Mäntyjoessa.

Puiston alueella on useita korkeita ja komeita tuntureita, korkeimpia ovat Nuorunen (577 m), Mäntytunturi (330 m) ja Kivakkatunturi (300 m). Paanajärven nimi juontunee vanhasta tietä ja latua tarkoittavasta saamenkielisestä sanasta. Kasviston leviämishistorian kannalta nimi ei voisi olla osuvampi, kohtaavathan puistossa itä ja länsi

Kuusamon ja Venäjän välinen 140 km pitkä raja-alue muodostaa luontevan matkailureitin suoraan eksoottisen idän ihmeisiin. Rajanylitys tapahtuu suoraan Kuusamon kansainvälisen raja-aseman kautta. Räätälöidyt ohjelmapaketit sisältävät kaiken matkaanne liittyvän, viisumeista monipuolisiin ohjelmiin.

Esimerkkiohjelma:

3 Päivän Matka Paanajärven Kansallispuistoon
Aamulla rajamuodollisuuksien jälkeen ajetaan Pääjärven kylään jossa vieraillaan Paanajärven Kansallispuiston opastuskeskuksessa ja hankitaan kaupasta eväitä. Ajomatkalla puistoon syödään eväslounas. Ensimmäisen päivän patikkaretki vie upealle Kivakkakoskelle (8 km). Majoitus mökeissä tai teltoissa varaustilanteen mukaan. Opas valmistaa retki-illallisen nuotiolla.

Aamulla lähdetään ikimuistoiselle laivaristeilylle Paanajärvelle (4-5 h), vanhan Suomen alueella. Järvellä on järjestetty laivaristeilyjä jo ennen sotaa. Matkalla nähdään vanhoja suomalaisia kylien paikkoja sekä Ruskeakallio (60 m pystyjyrkkä kallioseinämä) ja Mäntykoski. Mäntykosken kauniissa ja historiallisissa maisemissa nautitaan retkieväät. Mäntykoskelta voidaan ihastella Suomen puolen vaaroja. Akseli Gallen – Kallela on maalannut taulunsa Paimenpoika ja Palokärki Mäntykosken ja Ruskeakallion maisemissa. Evästauon jälkeen risteily jatkuu takaisin Paanajärven itäpäähän. Toinen päiväretkivaihtoehto on päivän patikointi Kivakkatunturin huipulle.

Viimeisenä päivänä aamupalan jälkeen lähdetään paluumatkalle Suomeen. Matkalla pysähdytään Pääjärvellä tuliaisostoksilla.

Kysy tarkemmin hintaa myyntipalvelustamme! 

Minimi ryhmäkoko: 6 aikuista 

Rukapalvelu hoitaa puolestanne Venäjän seikkailuihin tarvittavat viisumit. Anomusta varten tarvitsemme seuraavat tiedot/dokumentit viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöä:

Ryhmäviisumit:

  • kopio passin kuvasivusta, voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
  • kopio matkavakuutustodistuksesta
  • 1 passikuva
  • kodin ja työpaikan yhteystiedot, ammatti, puhelinnumero