Tarjoukset

Kesätarjoukset

Vienan Karjalan historiaa & kulttuuria - 4 päivän kulttuurimatka

Ajankohdat: 03 - 06.07.2017 & 31.07 - 03.08.2017

Solovetski, Kalevala ja Paanajärvi

Vienan karjalan kylien myyttisessä tunnelmassa tutustumme historiaan ja kulttuuriin.

Ainutlaatuinen vierailukohde on myös Vienanmerellä sijaitseva Solovetskin luostarisaari, jonka monivaiheiseen historiaan tutustumme matkan aikana. Vienan Karjalan kylissä vieraanvaraiset mummut ja papat puhuvat kaunista karjalaa kertoen elämästä ja karjalaisesta elämäntavasta.

Kuljemme Zacharias Topeliuksen, Andreas Sjögrenin, Jaakko Fellmanin ja Elias Lönnrotin jalanjälkiä. He kävivät jo 1800-luvulla tallentamassa runoutta, loitsuja ja kertomuksia. Tutkijoiden perässä Vienaan saapuivat taiteilijat, säveltäjät sekä valokuvaaja I.K. Inha 1894. Ja nyt me olemme tämän päivän tutkimusmatkailijoita Kalevalan laulumailla. Tervetuloa kokemaan sadunhohtoinen Vienan Karjala! Rajanylitys tapahtuu kansainvälisen Kuusamo-Suoperän
raja-aseman kautta.

Lue lisää

Kesätarjoukset

Retki Paanajärven Kansallispuistoon

Ajankohta: 21 - 23.07.2017

Venäjän matkoilla kohtaat koskemattoman erämaaluonnon rauhan, runsaskalaiset joet ja järvet sekä värikkään kulttuurin ja historian.

Paanajärven kansallispuisto on perustettu 1992 ja sen pinta-ala on 103 000 hehtaaria. Puiston keskellä oleva Paanajärvi kuuluu maailmaan syvimpiin järviin, enimmäissyvyys on 128 metriä. Puiston joissa ja puroissa on paljon koskia ja vesiputouksia ja puiston alueella oleva Kivakkakoski on vesimäärällään mitattuna yksi Venäjän suurimmista. Toinen kuuluisa koski on Mäntykoski, joka sijaitsee Paanajärveen laskevassa Mäntyjoessa.

Puiston alueella on useita korkeita ja komeita tuntureita, korkeimpia ovat Nuorunen (577 m), Mäntytunturi (330 m) ja Kivakkatunturi (300 m). Paanajärven nimi juontunee vanhasta tietä ja latua tarkoittavasta saamenkielisestä sanasta. Kasviston leviämishistorian kannalta nimi ei voisi olla osuvampi, kohtaavathan puistossa itä ja länsi

Kuusamon ja Venäjän välinen 140 km pitkä raja-alue muodostaa luontevan matkailureitin suoraan eksoottisen idän ihmeisiin. Rajanylitys tapahtuu suoraan Kuusamon kansainvälisen raja-aseman kautta. Räätälöidyt ohjelmapaketit sisältävät kaiken matkaanne liittyvän, viisumeista monipuolisiin ohjelmiin.

Lue lisää

Kesätarjoukset

Isät ja lapset - leiri

Ajankohdat: 09 – 13.07.2017 & 30.07 - 03.08.2017

Isät ja lapset- elämysleirillä nautitaan antoisasta yhdessäolosta sekä luonnonläheisestä ja seikkailuhenkisestä toiminnasta. Ohjelmassa on mm. leirin pystytystä ja ruoanvalmistusta luonnossa, kanoottimelontaa, kalastusta ja koskenlaskua. Yöt vietetään teltoissa, aitoon erähenkeen. Luontoelämysten lisäksi leirin antia ovat yhteiset unohtumattomat kokemukset isien, lasten ja koko leiriryhmän kesken. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Kesätarjoukset

Yrityspaketti Ruka

Tule viettämään yrityksesi kanssa virkistyspäivää Rukalle! Tutustu paketteihimme, joihin olemme yhdistelleet majoituksen, koskenlaskua ja ruokailut.

Lue lisää

Kesätarjoukset

Yrityspaketti Kammille

Tule viettämään yrityksesi kanssa virkistyspäivää Rukalle! Tutustu paketteihimme, joihin olemme yhdistelleet majoituksen, koskenlaskua, saunomista ja ruokailut.

Lue lisää

Kesätarjoukset

Perhepaketit

Tule viettämään perheesi kanssa unohtumaton loma Rukalla! Tutustu perheille suunnattuihin aktiivilomapaketteihimme.

Järjestämme aktiivilomia 01.06.2017- 31.08.2017.

Lue lisää