Hyvinvointi

Luonto tulee toimen ilman meitä, mutta me emme ilman luontoa. Viime aikoina yksilökeskeisessä yhteiskunnassa on noussut yhä vahvemmin halu luoda yhteys omiin juuriin ja perinteisiin. Kuusamo ja rajan takana sijaitseva Vienan Karjala muodostavat ainutlaatuisen luonnon ja kulttuurin kohtauspaikan. Saamelaiset, suomalaiset, karjalaiset ja venäläiset kulttuurit ovat kaikki vaikuttaneet vuorollaan ja yhtä aikaa alueella.

Rukapalvelun Luonto & Hyvinvointi - ohjelmien sisältö koostuu kansanperinteestä, Pohjolan valosta, sen mytologiasta, kansanlääkinnästä, karhuista, pohjoisesta elämäntavasta sen luontaiselinkeinoista ja rajat ylittävästä kansallispuistoparista Oulanka - Paanajärvi. Nostamme esille suomalais-ugrilaisen kulttuurimme syvempiä juuria samanistisesta perinteestä kalevalaisen mytologian, epiikan ja luontoyhteyttä parantavien loitsujen avulla.

Jäätävä päivä

Viilein tapa viettää talvipäivää Rukalla: Kiipeä 35-metrisen jääseinän huipulle, kellu hyytävässä koskessa virran vietävänä, ui muutama virkistävä veto avannossa ja istu lopuksi saunan lauteille.

Lue lisää

Telttasauna

Telttasaunan löylyt lämpiävät haluamanne järven, joen tai lammen rannalla. Etsitään hyvä telttapaikka ja pystytetään sauna!

Lue lisää

Siirtosauna

Sauna siellä missä haluat! Siirrämme saunan toivottuun paikkaan esim. Rukatunturin huipulle.

Lue lisää

Metsäkylpylän 3 saunaa

Maan alla sijaitsevassa hyvän olon keitaassa on kolme erilaista saunaa, yrttisauna, savusauna ja perinteinen sauna jossa riittää tilaa jopa 50 hengen samanaikaiseen löylyttelyyn. Yrttisaunan löylyissä voi samalla lepuuttaa jalkoja joenpohjasta haettujen pyöreiden energiakivien päällä.

Lue lisää