Nuorusen valloitus Venäjällä

Kolmen päivän vaellusretki Nuorusen huipulle.

NUORUNEN (577 m) on Karjalan korkein tunturi. Nuorunen koostuu epätavallisista vaaleapunaisista graniiteista sekä vaaleasinisen kvarstin kristalleista. Nuorunen on Euroopan suurimpia graniittikokonaisuuksia. Tunturin huipun kasvimaailma on tyypillisiä arktisia lajia.

Nuorusen maaperän kerrostumat sisältävät kaikki maapallon synnyn vaiheet. Nuorunen on ikään kuin maapallo pienoiskoossa, josta syystä eri maiden tutkijat vierailevat ahkerasti puiston alueella.

Reitti on suunniteltu kaikenikäisille. Vaikeusaste on keskivaikeasta vaikeaan. Reitillä on opasteet, nauhat ja kyltit. Reitin pituus on 21 km suuntaansa. Varattava aika 2 vrk, yöpyminen on teltoissa.

1. päivä

8.00 Rajanylitys Kuusamo Suoperän raja-asema, rajamuodollisuudet. Pääjärvelle saavuttaessa noudamme opastuskeskuksesta puiston luvat.

12.00 Lounas ja retkieväsostokset. Paanajärven Kansallispuistoon saavuttua lähdetään heti vaeltamaan kohti Nuorusta, mukana on myös puiston opas. Jokainen kantaa omat tarvittavat retkitavarat.

16.00 Vaelletaan Nuoruselle myöhäisen iltapäivän ja illan aikana 18 km ja huipulle 3 km, retki-illallinen ja majoittuminen teltoissa.

2. päivä

Vaelletaan koko päivä takaisin puistoon ja majoittaudutaan Paanajärven kansallispuiston mökkeihin. Päivän vaellusmatka 21 km

3. päivä

7.00 Aamiaisen jälkeen lähdetään laivaristeilylle paikallisen oppaan johdolla ja tutustutaan Paanajärven nähtävyyksiin. Käydään Ruskekalliolla sekä Mäntykoskella maisemiin ja ympäristöön tutustuen sekä syödään keittolounas. Laivamatkan aikana näemme huikeita kansallispuiston maisemia sekä laivamatkalla nähdään kuusamolaisten vanhat asuinsijat, kartasta voidaan seurata missä kenenkin talo on sijainnut.

Mahdollisuus myös käydä Rajalan "pihapiirissä" Akseli Gallen Kallelan Paimenpoika ja Palokärki maisemissa.

15.00 Kiitollisena Paanajärven kansallispuiston maisemista, lähdemme paluumatkalle. Pääjärvellä matkamuisto-ostokset ja evästauko.

20.00 Rajamuodollisuudet

Hinta: 399 €/hlö, min 10 hlöä + ryhmäviisumi 81 €/hlö
Lisäpäivä 95 €/hlö, min. 10 hlöä

Hintaan sisältyy: kuljetukset, oppaan, 2 krt lounas, 1krt aamiainen, 1 krt illallinen, majoitukset, alkoholijuomat eivät sisälly hintaan. Rajanylitys tapahtuu Kuusamo-Suoperän rajaaseman kautta.